eSky / Gdje možete otići?

Gdje možete otići?

Provjerite u koje zemlje možete jednostavno putovati.

Provjerite značenje boje na mapi:

███ Zelena – zemlja otvorena za putovanja. COVID-19 test i karantena nisu obavezni.

███ Svijetlozelena – zemlja otvorena za putovanja uz obavezan COVID-19 test.

███ Žuta – zemlja otvorena za putovanja uz obavezan COVID-19 test i karantenu po dolasku.

███ Narandžasta – samo putnici koji se vraćaju u zemlju i oni koji isputnjavaju stroga pravila, mogu putovati u ovu zemlju.

███ Siva – restrikcije vezane za putovanje u ovu zemlju nisu poznate ili objavljene od strane lokalnih vlasti.

Provjerite atraktivne ponude letova

Putovati je jeftino! Na stranici “Ponude” možete pronaći najbolje ponude letova za bilo koju destinaciju na svijetu. “Ponude” je mjesto na kojem ćete svakodnevno naći sve atraktivne ponude različitih aviokompanija na jednom mjestu. Bez obzira da li želite putovati unutar Evrope ili preko okeana, “Ponude” je mjesto gdje najlakše i najbrže možete naći ponudu koja Vam odgovara.

Odaberite odgovarajuće osiguranje

Neovisno gdje putujete, uvijek je dobro imati pravo osiguranje. Dobra polisa osiguranja će Vaše putovanje učiniti sigurnim i bezbrižnim. U našoj ponudi možete naći dvije vrste osiguranja. Također, možete otkazati putovanje iz provatnih razloga. Osiguranje je sastavni element svakog putovanja!

Pogledajte trenutna pravila za putovanje

Putovanje u vrijeme pandemije je jednostavno i sigurno sve dok imate pristup najnovijim informacijama o trenutnim restrikcijama. Na “Restrikcije putovanja” stranici možete provjeriti pravila za putovanje u bilo koju zemlju na svijetu. U svega par klikova imate pristup svim informacijama o pravilima putovanja, koje trebate znati tokom pandemije. Dodatno, uz važne informacije vezano za restrikcije, na web stranici možete provjeriti i zahtjeve vezane za vizu, kao i obaviti kupovinu eVisa.

Gdje možete putovati bez teste i karantena?

Putovanje tokom COVID-19 pandemije nije teško organizovati kako se možda čini na prvi pogled. Neosporno je da je pandemija promijenila planove većine nas za odmore i druga putovanja, ali rezervacija letova, hotels i putovanja ne mora biti komplikovana.

COVID-19 pandemija: gdje možete ići

S obzirom da je vakcinacija protiv COVID-19 započela u većini zemalja širom svijeta, lokalne vlasti uvode nova pravila za prelazak granica, karantenu ili dokaz o negativnom COVID-19 testu. Iako je donedavno bilo skoro nemoguće navesti zemlju u koju je moguće putovati bez testa ili karantena, sada je sve veća lista zemalja u koje je moguće ući samo sa dokazom o vakcinaciji bez dodatnih procedura.
Putovanje nakon vakcinacije bez dodatnog COVID-19 testa ili karantene nije jedina opcija za putovanje u inostranstvo. Postoje i zemlje u koje je moguće putovati bez vakcinacije, karantena nije obavezna, a procedure na aerodromu nisu komplikovane. Koja je lista zemalja u koje je moguće putovati sigurno i slobodno iako je pandemija još uvijek prisutna?

Lista zemalja u koje je moguće ući bez testa ili karantena

Gdje mogu ići na odmor tokom pandemije, nakon vakcinacije? Kako se lista zemalja u koje je moguće ići na odmor bez karantena i testa dinamično povećava, pripremili smo interaktivnu mapu koja se konstantno osvježava novim informacijama. Zavhavljujući ovome možete jednostavno provjeriti koje zemlje prihvataju vakcinisane putnike, ili ne zahtijevaju dokaz o negativnom COVID-19 testu.

Kako naći gdje putovati bez testa

Kako saznati gdje je moguće putovati bez testa, koje zemlje prihvataju vakcinisane putnike bez obavezne karantene? Kako bi rezultati bili u potpunosti pouzdani, prvo što trebate znati jeste da li ste u potpunosti vakcinisani sa svim neophodnim dozama vakcine. Također, trebate unijeti informaciju o državljanstvu i zemlji polaska, te tip putovanja – da li želite putovati lokalno ili izvan zemlje. Nakon što unesete ove informacije, interaktivna mapa će Vam pokazati sve informacije o prelasku granice i restrikcijama vezanim za COVID-19. Kako bi ste ih provjerili, samo pomaknite miš na odabranu zemlju na mapi i pregledajte generalna pravila ulaska u zemlju. Pored informacije o ulasku u zemlju bez dokaza o negativnom testu i karanteni nakon vakcinacije, mapa će Vam pomoći pronaći informaciju o pravilima i obavezama nošenja maske.

Najbolje je da se informacije regularno provjeravaju i da se putovanje planira na osnovu informacija sa interkativne mape. Ukoliko odabrana destinacija zahtijeva dodatne procedure, maps će Vam pomoći da se pripremite i da spremni istražite svijet bez briga!

Najpovoljnije ponude! Čak do 40% popusta

Posebne ponude spremamo samo za odabrane putnike. Postanite jedan od njih.

Preuzmi aplikaciju i planiraj putovanja

  • Jedna od najboljih aplikacija u kategoriji putovanja
  • Nove dnevne ponude pod Vašim prstima
  • Sve rezervacije na jednom mjestu